Vyplouváme! Přečtěte si první slavnostní příspěvek

Milí čtenáři a fanoušci projektu Um sem um tam, vítáme Vás na stránkách našeho blogu.

CC Boston Public Library
Jak víte, doposud jsme s Vámi komunikovali na Facebooku, ale jeho velmi krátké štěky nám po čase přestaly vyhovovat. My Vám toho máme zkrátka hodně co říci. Proto je tu tenhle blog. Abychom Vás mohli pravidelně informovat o novinkách a zajímavostech týkajících se Um sem um tam a dobrovolnictví obecně. A zároveň přinášet rozhovory s lidmi, kteří se našeho projektu zúčastnili – jak ze strany neziskovek, tak ze strany profesionálů.

Hned na začátku si pojďme zrekapitulovat celou dosavadní story projektu Um sem um tam. Projekt vznikl v březnu 2012 na Social Innovation Campu v Brně. Pro nezasvěcené – jednalo se o víkendovou líheň neziskových projektů, kdy na začátku víkendu stálo několik projektů ve formě pouhého nápadu, a pak parta energických lidí, kteří se připojili podle svého uvážení k jednomu z nápadů a snažili se ho v týmu co nejvíce za daný víkend rozjet.

Projekt Um sem um tam byl jedním z nich. Náš tým s hotovým návrhem a strategií vyhrál cenu sponzora. Získali jsme tím pořádnou motivaci do začátku a opanovalo nás takové nadšení, že nikdo z ani nepřišel s návrhem, že cenu prochlastáme:-)
Po další měsíce jsme intenzivně pracovali na rozvoji projektu, založili o.p.s., psali žádosti na granty a pracovali na internetových stránkách. Dokonce jsme tomu našemu děcku museli zřídit i bankovní konto. A dnes můžeme s radostí konstatovat, že Um sem um tam nejen přežil první měsíce života, ale máme za sebou také řadu úspěchů.

v červnu 2012 jsme spustili zkušební verzi internetových stránek a sbírali první podněty. Plná verze webu byla vyvržena na světlo boží v říjnu a my se zatajeným dechem čekali, zda se uchytí semínka naší píle. Inu – udělali jste nám radost. Do konce roku se na Um sem um tam zaregistrovalo 84 neziskových projektů a 118 profesionálů. Neziskovky na web vypsaly první „výzvy“ a 14 z nich se posléze realizovalo a na dalších 18 se v současné době pracuje.
Na rok 2013 jsme beze studu naplánovali, že Um sem um tam rozjedeme nelítostně kupředu. A o tom, jestli to bude plavba klidná nebo složitá, se určitě dozvíte na tomto blogu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Current ye@r *