V Ostravě se konala konference Um sem um tam

Se vzorem dubnové pražské konference Profesionálové v neziskovkách jsme se letos vydali i mimo naší metropoli. Ve čtvrtek 5. září jsme zavítali do Ostravy, abychom tamní profesionály z byznysu inspirovali, jak a proč přispívat neziskovému projektům.

photo_2

Konference se konala v úžasně barevných prostorách co-workingového centra Viva Ostrava. Pokud tento prostor zatím neznáte a jste freelancer z Ostravy nebo občas v Ostravě hledáte útočiště pro práci, doporučujeme zajít na návštěvu. Jednou z vychytávek je na centrum přilepená kavárna Laura Coffee, kde kafe fakt umí.

Po první ranní kávě jsme setkání odstartovali představením Um sem um tam Adélou Jansovou. Poté se ke slovu dostal Jenda Perla, odborník na komunikaci v sociálních médiích a komunikaci značek. Jenda mluvil o svých zkušenostech s prací pro neziskové organizace a čím se liší od práce pro standardní klienty.

Druhý blok patřil Nadaci Vodafone a projektu Rok jinak. Představit jej přišla Jana Neupauerová a upozornila na fakt, že do uzávěrky letošního kola zbývá ještě několik dní. Po ní hovořil Tomáš Pavlík, jeden z grantistů Roku jinak, který mluvil o své zkušenosti „výměny dresů“ Unicredit Bank  za neziskový IQ Roma Servis.

Poslední část přednášek spojovalo téma Ostrava. Tereza Thérová, která se zabývá guerilla marketingem, mluvila marketingových zkušenostech své agentury MyBoom, která v Ostravě pomáhá mimo jiné i neziskovým organizacím. Po ní vystoupil Petr Mohyla, programátor internetových aplikací. Petr spolupracuje s Hnutím Duha, pro které vytvořil aplikací Mapa Šelem.

photo

Během dne se také představilo několikero neziskových organizací s konkrétními nabídkami dobrovolnických výzev. Svoje organizace přišla představit Michaela Klocová z Proficia, Miroslav Kutal z Hnutí Duha a také náš Petr Soběslavský z Um sem um tam.

Střípky z konference najdete na našem Twitteru.

Tento podzim se s konferencí Profesionálové v neziskovkách vydáme do Českých Budějovic a poté zavítáme do Hradce Králové. Vstup je vždy zdarma. Je však třeba se registrovat na stránkách www.profesionalovevneziskovkach.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Current ye@r *